_ aKu CiNTa PaDaMu _

Daisypath Anniversary tickers

CaHaYe MaTa...aBaH & iBu.

My Best`day

Daisypath Happy Birthday tickers

My LovelY HubbY

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, November 10, 2011

Karipap Sardin

Bahan-Bahan (untuk 15 biji)


* Bahan Inti : 
* 1 Tin sardin (Ayam Brand) dilenyek 
* 1 Biji bawang besar (Dihiris nipis) 
* 1 Biji cili merah (Dipotong serong) 
* Daun sup (Diracik halus) 
* Sos Tomato 
* Garam 
* Gula 
* Perasa 
* Limau nipis (Perahkan airnya) 


* Bahan Doh : 
* 2 Cawan tepung gandum 
* 2 Sudu besar marjerin 
* Air untuk menguli (Lebih kurang 1/4 cawan) 
* secubit garam dimasukkan ke dalam air 


Cara-cara 
1. Untuk Inti : Gaulkan kesemuanya. Rasalah masam dan masinnya. 
2. Untuk Doh : Masukkan marjerin ke dalam tepung gandum. Ramas tepung dan marjerin hingga rata. Kemudian masukkan air yang dibubuh sedikit garam, Uli sehingga menjadi doh. Jangan terlebih air untuk mendapatkan kulit yang rapuh. 
3. Goreng karipap dengan api yang sederhana supaya kulitnya licin dan rangup.

Sumber: myresipi.com


Disebabkan kebosanan.. xtau nak buat pe..lagi pun Qalesya pun tido so aku pun godek2 kat internet n jumpe resipi nie..tu wat tuk minum petang nie...gambar xdapat nak upload..kerana camera antik ku kehabisan bateri...huhuhu...

No comments:

Post a Comment